Διευθύντρια:

Καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου

Διεύθυνση:

Δημοκρατίας 1, Κτίριο "7ης Μαρτίου", Ρόδος 85 100

Τηλέφωνο - Fax:

+30 2241099189 -

Ηλ. Αλληλογραφία:

lab-prapl-ph@aegean.gr

Μέλος Ε.Τ.Ε.Π. Εργαστηρίου:

Βέρα Αγγέλου

Φοιτητές/τριες Erasmus+

Φοιτητές/τριες Erasmus+

Σπουδές: 

  • Neila Ruiz Alfonzo. Υποψήφια Διδ/σα, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο - Κέντρο Μελετών για τις Φιλοσοφίες και την Παιδική ηλικία / Master στη Βραζιλιάνικη Μουσική (διαδικασίες διδασκαλίας-μάθησης), Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο / Δασκάλα και μαέστρος της χορωδίας στο Τμήμα Μουσικής Αγωγής της Σχολής Pedro II. 

Τίτλος διδακτορικής διατριβής: "Συνομιλίες Μουσικής και Φιλοσοφίας στα Δημόσια Σχολεία: Εμπειρίες από μια χωρίς σύνορα σκέψη;"

Στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας Erasmus+ ανάμεσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εκπαίδευση, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο  & στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Παν/μίου Αιγαίου & στη συνέχεια της Διμερούς Σύμβασης ανάμεσα στο Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία (Ε.Ε.Π.Ε.Φ.) και το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εκπαίδευση, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, η κ. Neila Ruiz Alfonzo, ολοκλήρωσε μία περίοδο 4 μηνών σπουδών στο Ε.Ε.Π.Ε.Φ.

  • Maricela Pérez López. Υποψήφια Διδ/σα & MΕd, Ανώτερο Ινστιτούτο Επιστημών της Εκπαίδευσης - Πολιτεία του Μεξικού /  Νηπιαγωγός στο Σχολείο Cuauhtémoc, Providencia, San José del Rincón, Πολιτεία του Μεξικό.

Τίτλος διδακτορικής διατριβής: "Από το μαθητή στο δάσκαλο: κατασκευή του εαυτού"

Στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας Erasmus+ ανάμεσα στο Ανώτερο Ινστιτούτο Επιστημών της Εκπαίδευσης, της Πολιτείας του Μεξικό & στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Παν/μίου Αιγαίου & στη συνέχεια της Διμερούς Σύμβασης ανάμεσα στο "Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία" (Ε.Ε.Π.Ε.Φ.) και το Ανώτερο Ινστιτούτο Επιστημών της Εκπαίδευσης, της Πολιτείας του Μεξικό, η κ. Maricela Pérez López, ολοκλήρωσε μία περίοδο 3 μηνών σπουδών στο Ε.Ε.Π.Ε.Φ.

  • Caner Ceran. Nηπιαγωγός, μτπτχ. φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Hacettepe της Άγκυρας, Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Τίτλος Μεταπτ. Διπλωματικής εργασίας: "Αναλύοντας τα εικονο-βιβλία για παιδιά από τη σκοπιά της ενίσχυσης της Κριτικής Σκέψης"

Στο πλαίσιο της διμερούς Συμφωνίας Erasmus+ ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Hacettepe/Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης & το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Παν/μίου Αιγαίου, ο κ. Ceran θα ολοκληρώσει μία περίοδο σπουδών 5 μηνών στο Ε.Ε.Π.Ε.Φ & στο Π.Μ.Σ. "Παιδικό Βιβλίο & Παιδαγωγικό υλικό".

  • Ana Belem Diosdado Ramos. Υποψήφια Διδ/σα Επιστημών της Αγωγής & MΕd στην Εκπαιδευτική 'Ερευνα, Ανώτερο Ινστιτούτο Επιστημών της Εκπαίδευσης - Πολιτεία του Μεξικό / BA Ισπανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Εθνικό Αυτόνομο Παν/μιο του Μεξικό / Ακαδημαϊκή Σύμβουλος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Providencia, Cuautitlán Izcalli,  Πολιτεία του Μεξικό.

Τίτλος διδακτορικής διατριβής: "Διδασκαλία αφηγήσεων περί της συνύπαρξης: η ευθύνη του να είσαι-μαζί στο απογευματινό Λύκειο"

Στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας Erasmus+ ανάμεσα στο Ανώτερο Ινστιτούτο Επιστημών της Εκπαίδευσης, της Πολιτείας του Μεξικό & στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Παν/μίου Αιγαίου & στη συνέχεια της Διμερούς Σύμβασης ανάμεσα στο "Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία" (Ε.Ε.Π.Ε.Φ.) και το Ανώτερο Ινστιτούτο Επιστημών της Εκπαίδευσης, της Πολιτείας του Μεξικό, η κ. Ana Belem Diosdado Ramos, θα ολοκληρώσει μία περίοδο 3 μηνών σπουδών στο Ε.Ε.Π.Ε.Φ.