Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018  Ελληνικά | English
Το ΤμήμαΠροπτυχιακές ΣπουδέςΜεταπτυχιακές ΣπουδέςΣπουδές ERASMUS+ΈρευναΔραστηριότητες ΤμήματοςΥπηρεσίεςΦοιτητικά
 
Είσοδος
Αναζήτηση
Σπουδαστήρια – Αναγνωστήρια – Βιβλιοθήκες
Τα νησιά του Αιγαίου διαθέτουν κτηριολογικό πλούτο σημαντικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας. Η αξιοποίηση μέρους αυτού του πλούτου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συντελεί στη διάσωση της εθνικής μας κληρονομιάς. Επιδίωξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι οι δραστηριότητές του να στεγάζονται – κατά το δυνατόν– σε παραδοσιακά κτήρια στα νησιά.

Στο νησί της Ρόδου, το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, του Πανεπιστημίου Αιγαίου αξιοποιεί το κτήριο της Πρώην Σχολής Χωροφυλακής, ως ακολούθως:
• Κτήριο «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ» (Γραμματείες Π.Μ.Σ. του Τμήματος, Διδακτήρια, Αίθουσες Διδασκαλίας, Κέντρο Πληροφορικής, Βιβλιοθήκη, Φοιτητική Λέσχη, Περιφερειακό Γραφείο Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου, Περιφερειακό Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου) Επίσης:
• Κτήριο «7ης ΜΑΡΤΙΟΥ» (Γραμματεία Τμήματος, Διδακτήρια, Αίθουσες Διδασκαλίας, Εργαστήρια Τμήματος, Γραφεία Καθηγητών, μελών Ε.Ε.ΔΙ.Π. & Ε.Τ.Ε.Π.)


Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος είναι δυνατόν, επίσης, να χρησιμοποιούν την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου, η οποία στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα ιπποτικά αρχιτεκτονικά μνημεία της Ρόδου, με στοιχεία αναγεννησιακής τεχνοτροπίας, το κτήριο της Καστελλανίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους στο βορειοανατολικό άκρο της πλατείας Ιπποκράτους στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου διαθέτει σήμερα 50.000 τόμους βιβλίων, ικανών να προσφέρουν μόρφωση, ενημέρωση και ψυχαγωγία στους /στις φοιτητές/τριες του νησιού μας. Αρχείο τοπικών εφημερίδων από το 1915 μέχρι σήμερα και 24 Αθηναϊκών. Πλήρη σειρά των Φ.Ε.Κ. από το 1951 μέχρι σήμερα. Τη βιβλιοθήκη του Αντ. Ισηγόνη, πρώτου Δ/ντη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Μπορούν επιπλέον να κάνουν χρήση της δωρεάς της οικογένειας Ν. Κουτσονούρη, με συνεχή εμπλουτισμό με νέα βιβλία. Επίσης, της Βιβλιοθήκης του αείμνηστου Ιωάννη Ζίγδη, την οποία με τη διαθήκη του, πρόσφερε στη Βιβλιοθήκη μας.

Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζεται στη Ροδιακή Έπαυλη, διαθέτει 20.000 καταχωρημένα βιβλία κάθε ενδιαφέροντος και έχει εγγεγραμμένα μέλη 1.300. Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί σαν δανειστική.

Στο Αναγνωστήριο, εξάλλου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου, ο φοιτητής/τρια, βρίσκει την πληροφορία που ζητά για να προσεγγίσει ποικίλα θέματα που τον ενδιαφέρουν, ενώ και το Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης διαθέτει και κατάλληλους χώρους για μελέτη για όσα βιβλία δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από αυτήν.

Outlook Web AccessΔίκτυο ΕκπαίδευσηςΒιβλιοθήκηhttps://www.facebook.com/Dept.PreschoolEducation.Sciences.EducationalDesign/?fref=tslinkedinΔια βίου
Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού
Δημοκρατίας 1, Κτήριο "7ης Μαρτίου", Ρόδος 85100 Tel. (30) 22410-99100, Fax (30) 22410-99109, Email
Επιμέλεια - Υλοποίηση: Κασαπίδης Βασίλειος
w3c
Supported browsers: Internet Explorer 8+, Firefox 3.6+, Safari 5+, Chrome 5+, Opera 10.5+
All content published under the Creative Commons Public Domain License.