Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018  Ελληνικά | English
Το ΤμήμαΠροπτυχιακές ΣπουδέςΜεταπτυχιακές ΣπουδέςΣπουδές ERASMUS+ΈρευναΔραστηριότητες ΤμήματοςΥπηρεσίεςΦοιτητικά
 
Είσοδος
Αναζήτηση
Υπηρεσίες

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Αιγαίου λειτουργεί στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Ρόδου με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ο στόχος του Συμβουλευτικού Σταθμού είναι διττός: (α) η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους φοιτητές/φοιτήτριες αλλά και όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, (β) η παροχή πρωτοβάθμιας συμβουλευτικής σε μέλη της ευρύτερης κοινότητας, στο πλαίσιο της σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία. Ειδικότερα ο Συμβουλευτικός Σταθμός αναπτύσσει τις ακόλουθες δράσεις:

• Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και άμεσης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου μας,αλλά και όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Η συμβουλευτική παρέχεται από ειδικευμένους ψυχολόγους σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού μπορούν να πάρουν μέρος σε ομάδες συμβουλευτικής ή να κλείσουν ατομικό ραντεβού. Ορισμένα από τα θέματα στα οποία εστιάζει η συμβουλευτική είναι η διαχείριση του άγχους, οι δεξιότητες επικοινωνίας, η διαχείριση συναισθημάτων, οι δεξιότητες προσαρμογής σε νέες συνθήκες και οι δεξιότητες μελέτης και προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

• Ανίχνευση των δυσκολιών παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Στόχος της δράσης αυτής είναι η καθοδήγηση των γονέων ή/και των εκπαιδευτικών που απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό σχετικά με την αναγκαιότητα παραπομπής του παιδιού στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο. Οι υπεύθυνοι του σταθμού θεωρούν ότι η συγκεκριμένη δράση είναι δυνατό να υποβοηθήσει το έργο των ανωτέρω φορέων, αποσυμφορίζοντάς τους από περιπτώσεις που δε χρήζουν τελικά περαιτέρω διάγνωσης και παρέμβασης.

• Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα ψυχικής υγείας. Οι υπηρεσίες του σταθμού παρέχονται δωρεάν και διέπονται από τις αρχές του επαγγελματικού απορρήτου. Το άτομο από κοινού με το σύμβουλο θα αποφασίσουν αν καλύπτονται οι ανάγκες του ατόμου μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού ή αν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή σε κάποια άλλη υπηρεσία.

Τμηματική Υπεύθυνη: Παπαηλιού Χριστίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια / Αναπληρώτρια Διευθύντρια Συμβουλευτικού Σταθμού
Outlook Web AccessΔίκτυο ΕκπαίδευσηςΒιβλιοθήκηhttps://www.facebook.com/Dept.PreschoolEducation.Sciences.EducationalDesign/?fref=tslinkedinΔια βίου
Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού
Δημοκρατίας 1, Κτήριο "7ης Μαρτίου", Ρόδος 85100 Τηλ. (30) 22410-99100, Fax (30) 22410-99109, Email
Επιμέλεια - Υλοποίηση: Κασαπίδης Βασίλειος
w3c
Υποστηριζόμενοι browsers: Internet Explorer 8+, Firefox 3.6+, Safari 5+, Chrome 5+, Opera 10.5+
Όλα τα περιεχόμενα δημοσιεύονται με μία άδεια του Creative Commons Public Domain.