Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018  Ελληνικά | English
Το ΤμήμαΠροπτυχιακές ΣπουδέςΜεταπτυχιακές ΣπουδέςΣπουδές ERASMUS+ΈρευναΔραστηριότητες ΤμήματοςΥπηρεσίεςΦοιτητικά
 
Είσοδος
Αναζήτηση
Το Πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης «Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών και Παραγωγικών Δραστηριοτήτων και Πρακτική Άσκηση» υλοποιείται στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ με στόχο τη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε επαγγελματικούς χώρους που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με το πεδίο των επιστημών της αγωγής. Το Πρόγραμμα υλοποιείται εφ’ όσον υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση.

Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν προβαίνουν σε σχετική δήλωση στη Γραμματεία του Τμήματος. Επιλέγεται ορισμένος αριθμός φοιτητών/τριών με κριτήριο
α) το έτος φοίτησης με προτεραιότητα στα μεγαλύτερα έτη και
β) (σε περίπτωση μεγάλου αριθμού δηλώσεων φοιτητών/τριών του ιδίου έτους) το μέσο όρο των επιδόσεών τους σε προηγούμενα έτη.

Οι φοιτητές/τριες που επιλέγονται, αφού παρακολουθήσουν ενημερωτικές εισηγήσεις από τους συνδιδάσκοντες/ουσες, απασχολούνται για ορισμένο χρονικό διάστημα (ελάχιστο 1 μήνας και μέγιστο 4 μήνες) σε οργανισμούς/ εταιρείες/ υπηρεσίες του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα (φορείς υποδοχής φοιτητών/τριών) που έχουν δηλώσει πρόθεση απασχόλησης φοιτητών/τριών και έχουν άμεση ή/και έμμεση σχέση με το αντικείμενο σπουδών του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.

Φορείς υποδοχής των φοιτητών/τριών είναι:
- Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί
- Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί
- Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια
- Παιδότοποι
- Βιβλιοθήκες
- Μουσεία
- Νοσοκομεία
- Ξενοδοχειακές μονάδες (με τμήματα αναψυχής παιδιών)
- Δήμοι

Ο/Η κάθε φοιτητής/τρια έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν από τους παραπάνω φορείς ως πρώτη προτίμηση για τη διεξαγωγή της Πρακτικής του/της Άσκησης και αυτό λαμβάνεται υπόψη –όσο είναι δυνατόν- στη διαδικασία υλοποίησης. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη και η απόκτηση εμπειρίας στον τρόπο οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας των φορέων υποδοχής των φοιτητών/τριών. Συμμετέχοντας στο εργασιακό περιβάλλον και αντλώντας εμπειρίες, αναμένεται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με την απασχόληση και την αγορά εργασίας, και θα αναπτύξουν την ικανότητα προσαρμογής τους σε εργασιακά περιβάλλοντα και τη διάθεση για επιχειρηματικότητα.
Για τους φοιτητές/τριες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα προβλέπεται αποζημίωση από το Πρόγραμμα ανάλογη με το χρόνο άσκησης.
Με την ολοκλήρωση της άσκησης και την ανταπόκριση των συμμετεχόντων/ουσών φοιτητών/τριών στις απαιτήσεις αξιολόγησης που καθορίζουν οι συνδιδάσκοντες/ουσες, οι φοιτητές/τριες βαθμολογούνται στο μάθημα «Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών και Παραγωγικών Δραστηριοτήτων και Πρακτική Άσκηση» το οποίο κατοχυρώνεται, ως μάθημα υποχρεωτικό επιλογής, σε έναν από τους τομείς του τμήματος που επιλέγει ο φοιτητής/τρια .

Υπεύθυνοι του Προγράμματος:
Περσεφόνη Φώκιαλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Εμμανουήλ Κόνσολας, Επίκουρος Καθηγητής
Χρυσάνθη Σκουμπουρδή, Επίκουρη Καθηγήτρια

Υλικό για πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ.
Αίτηση
Outlook Web AccessΔίκτυο ΕκπαίδευσηςΒιβλιοθήκηhttps://www.facebook.com/Dept.PreschoolEducation.Sciences.EducationalDesign/?fref=tslinkedinΔια βίου
Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού
Δημοκρατίας 1, Κτήριο "7ης Μαρτίου", Ρόδος 85100 Τηλ. (30) 22410-99100, Fax (30) 22410-99109, Email
Επιμέλεια - Υλοποίηση: Κασαπίδης Βασίλειος
w3c
Υποστηριζόμενοι browsers: Internet Explorer 8+, Firefox 3.6+, Safari 5+, Chrome 5+, Opera 10.5+
Όλα τα περιεχόμενα δημοσιεύονται με μία άδεια του Creative Commons Public Domain.